TPL-succé: Slog 80 miljoner – nu ska lagret byggas ut

TPL-aktören E-logistik rapporterar en aprilmånad med ett rekordstort antal order och ett 2019 med rejäl tillväxt. Förra året växte företaget, som är baserat i Götene och Göteborg, med 30 procent till en omsättning på drygt 80 miljoner kronor.

Vi har haft en stark tillväxt senaste åren på e-logistik, inte minst tack vare vårt fokus på e-handlare med internationella ambitioner. Coronaviruset är en utmaning för oss alla och inte minst avseende högre sjukfrånvaro och omständigare produktion för vår del men med det stora e-handelsfokus vi har driver det också på orderflödet, säger Jonas Hamrén Berggren, vd på e-logistik, i ett pressmeddelande.

E-logistik har – som namnet antyder – riktat in sig speciellt på e-handelföretag. Bland företagets kunder finns bolag som är verksamma inom bland annat kläder och egenvård. Särskilt bra ska det ha gått för de e-handelsföretag som säljer egna varumärken på en internationell marknad.

Ska nå 100 miljoner i år

Företagets lager i Götene har en yta på 10 000 kvadratmeter. Nu kommer man dock att bygga ut med ytterligare 2000 kvadratmeter för att möta efterfrågan från kunderna.

Vår tillväxt sker på bred front hos befintliga kunder liksom nya. En begränsning vi haft är vad gäller lageryta men det har vi löst nu och framgent tillsammans med vår nya fastighetsägare. Vi har skapat den plattform vi behöver för att bygga ett betydligt större bolag, säger Peter Vallenthin, styrelseordförande på E-logistik.

För 2020 har E-logistik satt uppå som mål att nå 100 miljoner i omsättning. Ambitionen är dessutom att få till ett rörelseresultat för perioden på minst 3 miljoner kronor.

Johanna AllhornChefredaktör

johanna@ehandel.se
Källa: https://www.ehandel.se/slog-80-miljoner-nu-ska-lagret-byggas-ut

Kontakta oss