Affärsidé

Våra tjänster och system är enkla, tillgängliga, och gör det enkelt för dig som kund att ha koll på ditt lager hos oss och distribution till dina kunder. e-logistik har idag fem affärsområden:

  • E-handel – enhets prissatt lager, plock & pack samt distribution åt e-handelsföretag.
  • Marknad & Kundsupport – hantering av marknadsmaterial för välkända varumärken inom detalj- och dagligvaruhandeln.
  • Lagerhotell – inlagring, pallhantering och distribution åt i första hand handels- och grossistföretag.
  • Legopackning – fyllning och packning av i första hand torra livsmedel.
  • Kundtjänst – hantering av inkommande kundärenden via telefon och e-post.

Kring dessa fem grundpelare byggs tjänsteutbudet successivt ut. Ambitionen är att vara en ledande svensk 3PL-aktör för mindre och medelstora handels- och e-handelsföretag med internationella tillväxtambitioner. 

Historia

Den 2 Maj 2006 förvärvade Eilogistik AB (E-Logistik) verksamheten Sempers Reklamservice i Götene. Allt sedan dess har e-logistik varit ett innovativt tredjepartslogistikföretag med ett brett serviceerbjudande. Serviceutbud i form av att erbjuda webbshopssystem, lager, distributionssystem och CRM system. Innovativt genom avknoppning av dotterbolaget Portomus och konceptet Mediamatch för distribution genom tidningsutdelarna. Även Fyndiq – fyndvaruhuset på nätet har sitt ursprung här.

Ledning

Jonas Hamrén Berggren

Verkställande Direktör

Civilingenjör från Chalmers, bakgrund som bl.a. teknisk chef på Kenmore, managementkonsult på McKinsey & Company, VD för den Chalmersägda företagsinkubatorn Encubator AB. Gick in i e-logistik/Portomus 2011 som sedan dess 10 dubblat omsättningen. Är idag serieentreprenör (bl.a. medgrundare till Superfruit Scandinavia AB) och investerare (Jetshop och Let’s Deal m.fl.)

Stefan Karlsson

Platschef

Bakgrund som Logistikchef och VD inom flera större verksamheter såsom Dagab, Runsvengruppen och Gunnar Dafgård. Agerar idag som affärsängel och aktivägare i mindre till medelstora bolag både ensam och inom ramen för riskkapitalbolaget Ullersbro.

Jan Andersson

Operativ chef

Har genom 30 års erfarenheter från Nordiska CRM-lösningar varit van att hantera stora nordiska postflöden. En av upphovsmännen bakom Portomus genom sitt dåvarande engagemang i e-logistik. Har de senaste åren etablerat och utvecklat 3PL-företag med framförallt inriktning mot e-handeln. Arbetat med flöden som Nelly, Lekmer, Brandos och många fler.

Styrelse

Stefan Karlsson

Ordförande

Bakgrund som Logistikchef och VD inom flera större verksamheter såsom Dagab, Runsvengruppen och Gunnar Dafgård. Agerar idag som affärsängel och aktivägare i mindre till medelstora bolag både esnam och inom ramen för riskkapitalboalget Ullersbro

Peter Vallenthin

Ledarmot

Idag chef för Bring Cargo Inrikes. Har haft flera betydande befattningar inom transportbranschen under de senaste 25 år bl.a. som VD för Geodis Wilson i Norden och som global affärsutvecklingschef inom TNT.

Anders Wisenborn

Ledarmot

Civilingenjör i maskinteknik och driver sedan 10 år tillbaka eget bolag inom papperstrading. Gedigen och lång erfarenhet av internationell handel. Agerar jämte egen verksamhet som affärsängel

Ägare

e-logistik har idag två större ägargrupperingar i form av styrelse/ledning och investmentbolaget Regere AB. Historiskt och ägarmässigt finns också koppling till Chalmers Tekniska Högskola genom Chalmers Ventures AB. År 2011 skapades en ny ägarstruktur som säkrade incitament för nyckelkompetenser i bolaget och skapade finansiell trygghet. e-logistik har varit en snabbväxare i branschen sedan dess.

https://www.chalmersventures.com/

https://skaraborginvest.se/

Vill du veta mer?

Varför inte göra det enkelt för dig och använda dig av våra enkla tjänster och system?!
Tveka inte att höra av dig till oss på e-logistik, eller fyll i en offertförfrågan direkt.
Vi ser fram emot att bli din partner på tillväxtresan.