Siktar på att omsätta 100 miljoner kronor

E-handeln växer stadigt – och så även E-logistik i Götene.

e-logistik internationell e-handel

–Om två år är vårt mål att omsätta 100 miljoner kronor, säger företagets vd Jonas Hamrén Berggren. Vid tisdagens företagarlunch, som arrangeras av näringslivsföreningen, gästade Jonas Hamrén Berggren där han berättade om såväl utmaningar som möjligheter med e-handel.

–Trenden inom i stort sett alla länder är att det shoppas allt mer internationellt. Det kommer bli en ännu tydligare effekt när vi har allt fler som har vuxit upp med digitala verktyg. Ungdomarna driver på utvecklingen och är vana vid att beställa via datorn eller telefonen, säger Jonas Hamrén Berggren. I takt med att e-handeln utvecklats i ett rasande tempo har E-logistik haft en stark tillväxt senaste åren. Göteneföretaget har i dag en omsättning på närmare 70 miljoner kronor och har drygt 30 fastanställda. Det ska emellertid inte stanna där. Företagets plan är att passera 100 miljoner kronor i omsättning 2021.

–Det är utifrån en affärsplan som vi lade för två år sedan. Vår utmaning här och nu för att nå målet är främst att vi behöver ha mer yta. 7000 kvadratmeter  räcker inte om vi ska kunna växa ännu mer och ta in nya kunder, säger Hamrén Berggren. Därför tittar företaget på olika alternativ.

–Antingen får vi utöka genom tillbyggnad där vi är, lägga till en sajt i Götene eller öppna/ta över verksamhet på något annat ställe. Ingenting är klart och vi tittar på alla olika varianter. Om vi kan behålla den kundstocken vi har och få mer yta kan vi absolut nå vårt mål, menar Hamrén Berggren.

  • Kan ni komma att lämna Götene?
    –Nej, vi har nyligen tecknat ett nytt hyresavtal så vi kommer att vara kvar här åtminstone hela den tiden ut. Det kostar mycket pengar att flytta ett lager av vår storlek till ett annat ställe. Visst, man kan prata om fördelar i Jönköping och Borås eller i södra Sverige eftersom det är senare hämtning och eventuellt lite bättre fraktpriser, men å andra sidan har vi fördelar i Götene i form av bättre hyreskostnad och att vi har lätt att rekrytera och behålla bra personal.
  • Ponera att ni uppfyller ert mål 2021, kommer ni att ha fler anställda då?
    –Ja, det kommer vi. Jag skulle tro att vi i så fall har bort emot 50 anställda, men det beror på vad omsättningen består i, hur mycket som är hantering och  rakter.

E-logistik

E-logistik i Götene är ett företag inom tredjepartslogistik för e-handel, vilket innebär att man sköter logistiken åt andra och agerar som en mellanhand. Bolaget erbjuder även lagerhotell, marknadskommunikation, porto- och fraktoptimering, legopackning samt kundservicetjänster.

Intervju med Jonas Hamrén Berggren
Nya Lidköpings Tidningen 2019-04-05

Kontakta oss